Gaatje in je gebit?

Gaatjes in je gebit zijn er om te vullen. Wat we liever doen dan vullen is voorkomen dat er gaatjes ontstaan. Door goede voorlichting te geven over mondgezondheid en poetsen. Een gaatje, ook bekend als cariës of tandbederf, ontstaat door bacteriën. Dat leidt tot tandplaque. De bacteriën maken het tandweefsel zacht, waardoor ze steeds verder de tand of kies in kunnen trekken. 

Een gaatje vullen doen we niet ineens. We bespreken eerst precies wat we bij je gaan doen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ben je bang dat het pijn doet? Geen paniek. Je krijgt van ons altijd een verdoving. Met een verdoving verloopt de behandeling pijnloos en voel je er helemaal niets van. Zodra deze is ingewerkt, slijpen we met een boortje het geïnfecteerde tandweefsel weg. Om er zeker van te zijn dat alle bacteriën weg zijn, gebruiken we een kleurstof die bacteriën kleurt. Als alles schoon is, maken we een witte vulling voor je tand of kies. Zo sluit deze weer goed aan bij de rest van je gebit

Voor de vullingen gebruiken we composiet. Dat zorgt ervoor dat je niet meer ziet waar de vulling geplaatst is. Dat komt doordat de witte vulling perfect aansluit op jouw eigen tanden en kiezen. Daarnaast brengt composiet veel minder gezondheidsrisico’s met zich mee dan de oude en achterhaalde zwarte amalgaamvullingen.

Ben jij nog geen patiënt bij onze tandartspraktijk in Apeldoorn? Wij nemen nieuwe patiënten aan. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op!