Slechte Adem?

Niemand ruikt naar bloemetjes uit z’n mond als hij of zij wakker wordt. Maar als je na het tandenpoetsen en eten nog steeds een slechte adem hebt, is dat wel heel vervelend. Dit heet ook wel halitose. Het maakt je onzeker en het is niet fris. Gelukkig kun je een blijvende slechte adem voorkomen. Wij helpen jou daar graag bij.

Een slechte adem ontstaat niet zomaar. Mogelijke oorzaken zijn tandvleesontsteking, slechte bacteriën in de mond of op de tong en speekseluitdroging. Daarnaast kan een slechte adem ontstaan door verschillende medische aandoeningen. Denk hierbij aan ontstoken amandelen, keelontsteking, ontstoken bijholtes, suikerziekte, luchtweginfectie of maag-darmaandoeningen. Toch is in de meeste gevallen de oorzaak terug te vinden in de mond. 

Het is dus heel belangrijk dat je je gebit altijd goed verzorgt. Hoe? Door twee keer per dag je tanden en tong te poetsen (het liefst met een elektrische tandenborstel), veel water te drinken en goed te flossen en te stoken. Om zeker te weten dat je mondhygiëne op peil is, is het verstandig om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts of mondhygiëniste.

Wil je een slechte adem voorkomen en wil je weten of je mondhygiëne in orde is? Maak dan snel een afspraak bij onze tandarts of mondhygiëniste.

Ben jij nog geen patiënt bij onze tandartspraktijk in Apeldoorn? Wij nemen nieuwe patiënten aan. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op!