Orthodontie apeldoorn

Rechte tanden

Tegenwoordig komen mensen van over de hele wereld naar Nederland vanwege het prachtige landschap en de cultuur.

Maar velen komen ook voor één reden: Orthodontie Apeldoorn bezoeken.

Veel mensen willen dat hun gebit er zo recht en perfect mogelijk uitziet.

En er is geen betere plek om je gebit te laten rechtzetten dan bij een orthodontiepraktijk in Nederland.

Hier bespreken we de voordelen van orthodontie, hoe onze Nederlandse praktijk u kan helpen uw glimlach goed te krijgen en hoeveel het kost.

“Geen wachtlijst”

Apeldoorn orthodontie

Wat is onze visie?

Orthodontie Apeldoorn bestaat al jaren. Sindsdien hebben we hard gewerkt om onze reputatie als een van Nederlands beste orthodontiepraktijken te behouden.

Tegenwoordig zijn we trots om patiënten uit meer dan 15 steden over de hele land te bedienen die naar ons reizen voor onze geavanceerde orthodontische zorgtechnieken en uitstekende klantenservice.

Wanneer u uw glimlach aan ons toevertrouwt, kunt u er zeker van zijn dat deze veilig is in onze bekwame handen. Dit is wat enkele van onze eerdere klanten te zeggen hadden over hun ervaring bij de beste orthodontie Apeldoorn!

orthodontie in apeldoorn

Hoe zijn we begonnen?

Zoek je naar een orthodontiepraktijk in Apeldoorn? Het personeel van onze kliniek is gespecialiseerd en hoog opgeleid. Binnen een paar weken na uw eerste bezoek aan onze praktijk ontvangt u uw eerste consult.

Samen bepalen we welke optie het beste voor u is, en dan beginnen we met uw behandeling, of dat nu een beugel of Invisalign® clear aligners betekent.

Wij hebben ruime openingstijden, dus maak je geen zorgen als je je werk of school moet missen om ons te zien; ons team zal een tijd vinden die past bij uw schema.

Ons personeel spreekt meerdere talen, waaronder Engels, Frans, Italiaans en Nederlands! Wij bieden ook gratis consulten aan!

clear aligners

Wat kost mijn behandeling?

De kosten van een orthodontische behandeling zijn afhankelijk van een aantal factoren.

Waaronder hoe ernstig uw geval is en hoe lang het duurt om uw tanden op één lijn te krijgen.

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden als u zich afvraagt ​​hoeveel een behandeling bij orthodontie Apeldoorn zal kosten.

Behandeling betalen

Hoe kan ik mijn behandeling betalen?: Financiering is beschikbaar wanneer u binnenkomt, dus laat u door zorgen over de prijs niet weerhouden om met de behandeling te beginnen.

We bieden een aantal opties die het gemakkelijker dan ooit maken om een ​​beugel te betalen en uw glimlach en mondgezondheid in onze praktijk te verbeteren. Duizenden gezinnen in heel Nederland maken hier al gebruik van!

mondgezondheid

Hoe werkt de behandeling?

Hoewel uw behandeling afhangt van uw specifieke behoeften, gaat het meestal om een ​​combinatie van beugels en andere tandheelkundige apparaten die de tanden langzaam op hun gewenste plaats brengen.

Beugel

Een beugel wordt strakker rond uw tanden gezet om ze opnieuw uit te lijnen.

Dit terwijl Invisalign een alternatieve methode is die kan worden gebruikt.

Dit zonder dat u na de behandeling zelfs een hoeft te dragen.

beugel

Methoden

Welke orthodontische methode u ook kiest, de orthodontie Apeldoorn zegt daarom; er bestaat geen twijfel over hoe essentieel ze zijn. Als u vragen heeft of meer wilt weten over het starten met een orthodontiebehandeling in ons land.

Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Vragen over Braces en Invisalign®

Hoe werkt Invisalign®? Zijn er risico’s verbonden aan het krijgen van Invisalign®? Welke leeftijd is geschikt om een ​​beugel of Invisalign® te krijgen?

Rechte tanden

  • Hoe lang duurt het voordat mijn tanden recht zijn?
  • Kan ik een bril en/of beugels dragen terwijl ik mijn Invisalign®-aligners draag?
  • Kan ik mijn tanden poetsen terwijl ik mijn aligners draag?
  • Kan ik eten terwijl ik mijn aligners draag?

De Orthodontie Apeldoorn kan u hier alles over vertellen.

Vragen over houders

Heeft u vragen over houders? We hebben een lijst samengesteld met antwoorden op veel gestelde vragen waarvan we denken dat ze u zullen helpen.

Hoewel ze geen medisch advies zullen geven, moeten ze u enig inzicht geven in de vraag of orthodontische houders geschikt voor u zijn en wat er bij komt kijken als dat wel het geval is.

Contact

Als deze antwoorden niet voldoende zijn, kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze praktijk, zodat we uw zorgen kunnen bespreken en deze onmiddellijk kunnen oplossen.

Over onze kliniek

Wij zijn de orthodontie Apeldoorn. Onze passie is het helpen van patiënten met orthodontische problemen.

Een belangrijke manier waarop we dat doen, is door ze te leren hoe ze hun tanden goed moeten poetsen en flossen, zodat ze hun hele leven lang hun mooie glimlach kunnen behouden.

sprenkelaar

Gezonden tanden

We houden van gezonde tanden, maar helaas zijn we niet allemaal even goed in het verzorgen van ons gebit.

Sommige mensen hebben meer problemen dan anderen, ongeacht uw niveau van tandheelkundige vaardigheden.

U kunt de zaken onder controle krijgen door onze eenvoudige stappen hieronder te volgen!

Wil je ook wat extra begeleiding van ons, bel ons dan en laten we een afspraak inplannen! We bieden ook beugels aan als u hulp nodig heeft bij het repareren van scheve of ontbrekende tanden. Plan vandaag nog uw bezoek bij ons in!

In Nederland

Het is een land met een extreem hoge levenskwaliteit, zeer weinig misdaad en een gevestigde sociale infrastructuur.

En als orthodontie Apeldoorn je beroep en passie is, is het ook een geweldige plek om meer patiënten te helpen met een beugel!

Percentage

Dit komt doordat iets meer dan een kwart van de Nederlanders tussen 18 en 65 ten minste één tand mist.

Het hoogste percentage in Europa.

Gezien hoe belangrijk het is om onze parelwitte was te beschermen, zou dat aantal de komende jaren met maar liefst 20% moeten dalen.

Orthodontie Apeldoorn

Als u als patiënt op zoek bent naar Orthodontie in Apeldoorn, is de kans groot dat u Sprenkelaar Tandartsen en Orthodontie een geweldige plek zult vinden.

Dit is waar u uw vertrouwen kunt stellen in onze kennis en vaardigheden.

Specialiteiten

Misschien wil je weten welke specialiteiten wij hebben, of misschien wil je weten hoe lang wij al het vak beoefenen en hoeveel ervaring wij hebben.

Waarom een beugel?


Een mooi en gaaf gebit geeft je meer zekerheid en zelfvertrouwen. Noodzakelijke correcties aan het gebit kunnen een leven lang gezichtsbepalend zijn en dragen bij tot een goede mondgezondheid.

De Orthodontie Apeldoorn, Sprenkelaar Tandartsen en Orthodontie (SPTO) behandelt kinderen, jongeren en volwassenen. Voor alle orthodontische gebitsproblemen bieden wij een passende behandeling. Wij hebben geen wachtlijst.

Je krijgt een beugel omdat je tanden scheef staan, en niet goed aansluit of als je kaken niet goed staan.

Rechte tanden en kiezen zijn van belang om goed te kunnen kauwen en je mond goed schoon te kunnen houden. Daarnaast geeft een mooi recht gebit je ook een positieve uitstraling en meer zelfvertrouwen.

gebitsproblemen

Wanneer beginnen met een beugel?


De meeste kinderen die wij voor het eerst zien in onze praktijk zitten in groep 7 van de basisschool.

Dus als je zo rond de 11 jaar bent. Dan zijn namelijk je kaken en je gebit nog in de groei en kunnen wij gebruik maken van de ruimte die vrijkomt tijdens het wisselen.

Vaak wordt eerst de kaakstand bij orthodontie Apeldoorn gecorrigeerd en vervolgens de stand van het gebit.

Een beugelbehandeling duurt gemiddeld tussen de 2 en 3 jaar. Het is belangrijk om op het juiste moment te beginnen en een behandelplan te maken dat bij jou past. Wees er daarom op tijd bij voor het maken van een eerste afspraak.

beugel behandeling

Het behandelplan


Na een eerste afspraak in onze praktijk wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij we ook goed luisteren naar jouw eigen wensen. Dit behandelplan nemen we samen uitgebreid door en je kunt ons daarover altijd vragen stellen.

De behandeling


De orthodontie Apeldoorn vindt dat we goed moeten samenwerken om het verloop van de behandeling zo prettig en zo kort mogelijk te laten verlopen.

We betrekken jou en je ouders altijd bij de behandeling en geven een duidelijk inzicht in de voortgang van de behandeling.

Soort beugel

Wat voor een soort beugel je krijgt is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Ook laten steeds meer volwassenen hun tanden en kiezen rechtzetten. Belangrijk is vooral dat het steunweefsel van de tanden en kiezen in goede gezondheid is, voordat je aan een behandeling begint.

Onzichtbare beugel of Aligners:

Aligners zijn doorzichtige hoesjes van kunststof die je over je tanden heen kan plaatsen waardoor je tanden recht geduwd worden.

Omdat je elke twee weken deze hoesjes verwisselt voor een hoesje die een andere vorm heeft zullen je tanden en kiezen langzaam gaan verplaatsen. Deze hoesjes kunnen wij bij orthodontie Apeldoorn voor u plaatsen.

onzichtbare beugels

Hoesjes

De hoesjes van het merk Invisalign zijn gemaakt van polyurethaan, bevatten geen BPA en zijn zeer nauwkeurig afgewerkt voor een optimaal draagcomfort. Aligners worden al tientallen jaren gemaakt en gebruikt door tandartsen en orthodontisten.

Invisalign® is een prachtige nieuwe techniek om het gebit te reguleren. Met behulp van vrijwel onzichtbare aligners (hoesjes die over de tanden en kiezen klikken) wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd.

Techniek

Deze techniek is uiterst comfortabel omdat de aligners met eten, drinken en tandpoetsen eruit gehaald kunnen worden. Daarbij treedt er geen enkele irritatie op van de wangen of lippen.

Hoe ziet een Invisalign® aligner er uit? De aligner is gemaakt van doorzichtig kunststof en heeft precies de afmetingen van de tanden en kiezen, waardoor het nauwelijks voelbaar is in de mond.

De Invisalign® behandeling:

Voor een orthodontische behandeling bij orthodontie Apeldoorn met Invisalign® wordt eerst een afdruk of een digitale mondscan gemaakt. Tevens worden röntgenopnamen en foto’s van het gebit en van het gezicht gemaakt. Samen met een gedetailleerd behandelplan worden deze gegevens verstuurd naar Align Technology in California.

Align Technologie

Bij Align technologie wordt aan de hand van de ingestuurde gegevens de orthodontische behandeling gepland, die online wordt ‘besproken’ met de behandelaar.

Na goedkeuring wordt voor iedere fase een digitaal gebitsmodel vervaardigd. Afhankelijk van de behandeling kan het aantal fasen variëren tussen 20 en wel 80.

Digitale gebitsmodellen

De digitale gebitsmodellen die voor de verschillende fasen zijn gemaakt worden nu door middel van geavanceerde laser-polymerisatie techniek omgezet in een kunststofmodellen, waarop de aligners worden gemaakt.

Uiteindelijk resulteert dit in een serie aligners voor zowel de onder- als de boventanden.

Eerste plaatsing

Deze worden door Align technology naar Nederland gestuurd.
Op sommige tanden of kiezen worden nu eerst kleine, tandkleurige, extensies geplakt die er voor zorgen dat de aligners goed houvast hebben en de gewenste bewegingen goed kunnen laten uitvoeren.

De orthodontie Apeldoorn praktijk probeert hier zo voorzichtig mogelijk mee om te gaan want de eerste aligner kan nu worden geplaatst.

Het dragen van de aligners:

De orthodontie Apeldoorn adviseert dat de aligners 22 uur per dag gedragen moeten worden. Dus alleen uit met eten, drinken en tandenpoetsen.

De aligner oefent daardoor voortdurend druk uit op de tanden en kiezen zodat de verplaatsing voorspoedig kan verlopen.

Met eten, drinken en tandenpoetsen kan de aligner worden uitgenomen, hierdoor blijkt een invisalign® behandeling in de praktijk erg comfortabel.

Kan Invisalign® altijd worden gebruikt?

Helaas kan dat niet, want ook dit systeem heeft zijn beperkingen. Daarom zal eerst moeten worden overlegd wat het gewenste behandeldoel is.

Daarna kan de behandelaar beoordelen of dit binnen de mogelijkheden van Invisalign® valt. In principe is Invisalign® alleen geschikt voor volwassenen en oudere kinderen (vanaf 15 jaar).

Andere soort beugels

Het kan zijn dat bij bijzondere situaties eerst voorwerk gedaan moet worden met andere soort beugels en/of chirurgie. Dit zal de orthodontie in Apeldoorn u zo goed mogelijk vertellen.

Afhankelijk van de wensen en de groei en het aanpassingsvermogen van de persoon. Aligners vervangen de metalen slotjes, ookwel brackets genoemd, maar niet de activatoren en andere groei stimulerende of remmende beugels.

De behandeling

Na de beugelbehandeling bij orthodontie Apeldoorn, begint de retentiefase. Jouw tanden kunnen nog verschuiven na de behandeling. Om het bereikte resultaat zo goed mogelijk vast te houden plaatsen wij een retentiebeugel.

Retentiebeugel

Een retentiebeugel, ookwel een spalk genoemd, zorgt ervoor dat jouw tanden en kiezen niet weer terug gaan naar de positie van vóór de behandeling.

Een retentiebeugel is er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er zowel vaste als uitneembare retentiebeugels, wij zullen per situatie bepalen welke  jij nodig hebt.