10 tips voor witte tanden

wittere tanden

Glimlach, en de wereld lacht met je mee, toch? Helaas, als tand niet erg wit zijn, kunt u er minder vriendelijk en benaderbaar uitzien. Dit maakt het moeilijker om nieuwe klanten of klanten aan te trekken. maak je geen zorgen. We hebben tien tips die je zullen helpen om die parel witte tanden helderder dan ooit tevoren te krijgen!

1) Drink water

Als het gaat om tips voor witte tanden, is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, veel water drinken. Water helpt niet alleen om voedsel en ander vuil dat vlekken kan veroorzaken weg te spoelen, maar het helpt ook om je speeksel op peil te houden. Speeksel is belangrijk omdat het bacteriën uit je gebit helpt verwijderen. probeer zes tot acht glazen water per dag te drinken, en je zult een verschil zien in de witheid van je gebit.

drink water

2) Eet gezond

Gezond eten is een van de beste manieren om witte tanden te krijgen. Het juiste voedsel kan helpen om vlekken te verwijderen. Dit terwijl het je lichaam ook voorziet van de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven. Dus, wat zijn de beste voedingsmiddelen voor witte tanden? Hier zijn een paar van onze favoriete donkergroene groenten. Groentes zoals spinazie en broccoli; rauwe bloemkool en selderij; aardbeien; kersen; appels; wortelen en tomaten. Drinkwater:

Gezondheid

Het op peil houden van de hydratatie is belangrijk voor de algehele gezondheid. Maar deze regel is vooral van toepassing als het gaat om een mooier gebit. Het drinken van water houdt je mond schoon en vochtig, wat de opeenhoping van bacteriën voorkomt. Deze leidt tot tandplakvorming (en alle slechte effecten ervan). Vergeet ook dranken als melk en koffie niet.

eet gezond

3) Maak je levensstijl witter

We willen allemaal wittere tanden. Een glimlach is een van de eerste dingen die mensen van je opmerken. Een mooi gebit kan je zelfvertrouwen een boost geven. Hoewel er tal van tandenbleek producten op de markt zijn, kan het aanbrengen van enkele veranderingen in levensstijl ook helpen. Deze kunnen om je tand een paar tinten helderder te maken. Hier zijn 10 tips voor een wit gebit:

  • 1. Drink minder koffie en rode wijn. Koffie en rode wijn zijn twee van de grootste boosdoeners als het gaat om het verkleuren van het gebit. Als je ze niet helemaal kunt opgeven, probeer dan onmiddellijk na het eten te knippen of te borstelen.
  • 2. Stop met sigaretten roken.
    Roken maakt niet alleen vlekken op een tand, maar veroorzaakt ook andere mondgezondheidsproblemen. Problemen zoals tandvleesaandoeningen en tandbederf.
levensstijl

4) Gebruik een bleekstrip

  • 1. Zoek naar strips met het ADA-keurmerk. Dit betekent dat ze zijn getest en bewezen veilig en effectief te zijn.
  • 2. Volg de instructies op de verpakking. Sommige strips moeten 30 minuten worden gedragen, terwijl andere twee uur moeten worden gedragen.
  • 3. Zorg ervoor dat u de strip na de aanbevolen tijd verwijdert. Als u het te lang laat zitten, kan dit irritatie veroorzaken.
  • 4. Als u enige gevoeligheid ervaart, stop dan met het gebruik van de strips en raadpleeg uw tandarts.
  • 5. Mogelijk moet u de strips meerdere keren gebruiken voordat u witte tanden krijgt. wees geduldig!
  • 6. Naast whitening strips kunt u ook whitening tandpasta of pennen proberen.
bleekstrips

5) Betrek uw tandarts erbij

Een van de beste dingen die u voor uw gebit kunt doen, is door regelmatig naar uw tandarts te gaan.

Zij kunnen u helpen de oorzaak van eventuele vlekken te achterhalen. Ook kunnen zij samen met u de beste manier vinden om deze te behandelen.

U moet ook twee keer per dag poetsen, één keer ’s ochtends en één keer’ s avonds, met fluoridetandpasta of een speciale tandpasta die is voorgeschreven door uw tandarts.

Om vlekken op je tong te voorkomen, gebruik je na het poetsen een tongschraper (hier lees je hoe je er een gebruikt). Af en toe spoelen met waterstofperoxide: Waterstofperoxide doodt bacteriën die vlekken op tand veroorzaken. Houd goede gewoonten zoals deze voor witte tanden!

tandarts apeldoorn

6) Poets na elke maaltijd voor witte tanden

U dient uw gebit na elke maaltijd te poetsen om voedseldeeltjes of dranken te verwijderen die uw gebit mogelijk hebben verkleurd. Naast poetsen, kunt u ook een whitening-tandpasta of mondspoeling gebruiken om uw tanden er op hun best uit te laten zien.

7) Wittere tanden krijgen terwijl je slaapt

Een van de beste manieren om wittere tanden te krijgen, is door te bleken terwijl je slaapt. Er zijn een paar verschillende manieren waarop u dit kunt doen. U kunt whitening strips of whitening tandpasta gebruiken om witte tanden te krijgen. Als je strips gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking. Als je tandpasta gebruikt, zorg er dan voor dat je je gebit twee minuten poetst en daarna uitspuugt. Spoel daarna uw mond met water.

8) Draag ’s nachts een beugel

Een retainer is een orthodontisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om de positie van uw gebit te behouden. Het wordt meestal ’s nachts gedragen, daarom wordt het vaak een nachtwacht genoemd. Het dragen van een beugel kan helpen voorkomen dat uw gebit terugschuiven naar hun oorspronkelijke positie. Het kan er ook voor zorgen dat uw glimlach er op zijn best uitziet.

Bovendien is het een gemakkelijke manier om witte tanden te krijgen. Zorg ervoor dat u regelmatig poetst en flost, en u zult een verschil zien in de witheid van uw gebit.

beugels tanden

9) Wees consistent in uw bleekregime

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw gebit witter wordt, is door consequent te zijn in uw bleekregime.

Dit betekent regelmatig poetsen en flossen, evenals het gebruik van bleekproducten zoals aangegeven. Probeer daarnaast voedsel en dranken te vermijden die vlekken op uw gebit kunnen veroorzaken, zoals koffie of rode wijn. Met consistentie zou u een merkbaar verschil in de witheid van uw gebit moeten zien.

10) Ga naar een regionale tandarts

De beste manier om mooie witte tanden te krijgen is door naar de regionale tandarts te gaan. Tandarts Apeldoorn kan u een professionele reiniging geven en uw tanden witter maken.

Ze kunnen je ook tips geven om je gebit wit te houden.

U moet elk half jaar naar de tandarts voor controle en reiniging. Hiervoor kun je naar SPTO of Tandarts Deventer!

Als je regelmatig poetst en flost, heb je verder niets nodig! Zo niet, dan is het tijd om een ​​afspraak in te plannen.

Een paar andere manieren om wittere tanden te krijgen zijn:

1) Vermijd voedingsmiddelen die vlekken op uw gebit veroorzaken. Voedingsmiddelen zoals koffie, thee of wijn;

2) Drink geen frisdrank met cafeïne of donkere cola’s (hierdoor worden ze nog donkerder);

3) Gebruik een soort tandpasta met zuiveringszout of een ander bleekmiddel. Gebruik deze om tips witte tanden te krijgen.

4) Borstel na het eten of drinken iets vlekken;

5) Flos eenmaal per dag;

6) Vermijd dingen waarvan bekend is dat ze vlekken op je gebit maken, zoals het roken van sigaretten of rode wijn (sommige mensen kunnen deze misschien niet vermijden).

vlekken

De meest voorkomende oorzaken van gele tanden

Er zijn twee hoofdoorzaken van gele tanden. De eerste is overmatige consumptie van koffie, thee, frisdrank. Natuurlijk ook andere soorten suikerhoudende dranken en voedsel. De tweede oorzaak van een geel gebit heeft te maken met uw gewoonten op het gebied van mondhygiëne. Of het gebrek daaraan. Een Apeldoorn mondhygiënist kunt u helpen om gele tanden te voorkomen

Als u uw gebit niet vaak genoeg poetst, niet vaak genoeg mondwater gebruikt. Of als u ze niet elke dag flost, kunt uw gebit na verloop van tijd gele vlekken krijgen. Dit omdat ze niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben om te blijven wit en gezond.

Roken

Een van de meest allervoorkomende oorzaken van gele tanden is roken. De nicotine en teer in sigaretten kunnen ervoor zorgen dat je gebit na verloop van tijd geel worden. Bovendien kan de constante blootstelling aan rook uw gebit ook vatbaarder maken voor vlekken.

Als je witte tanden wilt, is stoppen met roken een goed begin. Poets je gebit twee keer per dag met tandpasta die fluoride bevat.

Drink geen dranken die rood of donkerbruin zijn gekleurd en blijf uit de buurt van snoep. U moet er ook zeker van zijn dat u uw tandarts regelmatig bezoekt voor reinigingen.

What’s Next: Hier zijn enkele van onze favoriete huismiddeltjes voor een beter gebit!

roken

Voedsel kleuren

Veel gewone voedingsmiddelen en dranken kunnen vlekken veroorzaken. Koffie, thee en rode wijn zijn bekende boosdoeners. Maar ook zijn er bessen, sojasaus en kerrie die vlekken op de gebit veroorzaken. Om vlekken te voorkomen, poets je je gebit kort na het eten of drinken. Zo krijg je namelijk witte tanden. U kunt ook proberen een rietje te gebruiken als u verkleurende dranken drinkt.

Als de bovenstaande methoden niet werken.

Overleg dan met uw tandarts over het krijgen van een tandheelkundige behandeling die uw tanden witter kan maken. De tandarts kan de beste behandeling voor u aanbevelen op basis van factoren zoals hoe lang u gele tanden heeft. Maar ook hoe goed ze bestand zijn tegen het witter worden.

Veroudering

Naarmate je ouder wordt, begint de buitenste laag van je gebit (het glazuur) weg te slijten. Dit waardoor de binnenste laag van je gebit (het dentine) zichtbaar wordt. Het dentine is geel van kleur, dus als het wordt blootgesteld, kunnen uw tanden er geel uitzien.

Bovendien kunnen de ruimtes tussen uw tanden groter worden naarmate het tandvlees zich terugtrekt. Hierdoor kan uw gebit er ook geel uitzien. Dus bij veroudering is het normaal om geen witte tanden te hebben.

veroudering

Genetica

Je kunt je ouders van veel dingen de schuld geven. Maar gele tanden kunnen daar een van zijn. Als je gele tanden hebt, kan dit te wijten zijn aan genetica. Helaas kun je er niet veel aan doen. Maar maak je geen zorgen. Er zijn manieren om wittere tanden te krijgen. Een optie is het bleken van tandpasta.

Van tandpasta krijg je mooier witte tanden en tevens helpt het ook verwijderen van oppervlaktevlekken op je gebit.

Wat nog beter is, is dat het ’s ochtends en’ s avonds maar een paar minuten duurt! Whitening strips of professionele behandeling werken ook goed voor het krijgen van een wit gebit. Het nadeel van deze behandelingen is dat ze duur zijn en dat sommige mensen ze moeilijk thuis kunnen gebruiken. Het is allemaal aan jou.

Mondhygiëne gewoonten

Je kunt zoveel poetsen en flossen als je wilt. Maar als je het niet goed doet, krijg je niet de gewenste resultaten. Je wilt juist mooie witte tanden, zorg ervoor dat je een tandenborstel met zachte haren gebruikt en zachte cirkelvormige bewegingen maakt tijdens het poetsen. En vergeet je tong niet te poetsen. Flossen is net zo belangrijk. Maar pas op dat u het niet overdrijft. Te veel kracht kan uw tandvlees beschadigen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.